Activiteiten

Maak kennis met onze dieren. Duuk de hond die graag wil spelen, Jip de kat die heerlijk in het zonnetje ligt of graag even vertroeteld wordt. De geiten en kippen in de wei vinden het erg gezellig en komen graag even nieuwsgierig bij het hek kijken. Struin over de kavel en loop rustig eens naar achter. Geniet van een spelletje uit de speelkist. De kleintjes kunnen heerlijk uitrazen op het grasveld of lekker chillen in de hangmat. Geniet ’s avonds van de sterrenhemel en de rust. Regelmatig zullen we spontaan een rondje over het land lopen, we leggen je dan graag alles uit over wat we bij ons op de boerderij doen.  


In de buurt is er ook genoeg te doen. Bijvoorbeeld een dagje naar Netl, Nationaal park de Weerribben, een fietstocht met een bezoekje aan Schokland of lekker uit eten in Blokzijl of Lemmer. 

Zie hieronder enkele voorbeelden van activiteiten bij ons in de buurt

Blokzijl 

Bezoek dit prachtige havenstadje met de fiets of de auto. Je kan er heerlijk slenteren door de nauwe straatjes of neerstrijken op een van de terrasjes. 

Orchideëenhoeve 

Onder het dak van de Orchideëenhoeve schuilt een indrukwekkende junglewereld vol prachtige bloemen en vrij levende dieren. Een prachtige overdekte tuin voor jong en oud!

www.orchideeenhoeve.nl

Netl de Wildste Tuin 

Op 4 km afstand ligt Netl de Wildste Tuin. Geniet aan het strand, op het terras of op de modderglijbaan. Een dagje Netl is een dag vol avontuur. 

www.netl.nl 

Waterloopbos  

Duik in de geschiedenis van het Waterloopbos en kom alles te weten over de strijd tegen het water.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/waterloopbos

Giethoorn 

Giethoorn is een prachtige plek om te kanoën of met een fluiterbootje het water op te gaan. Sluit de dag af op een van de vele terrasjes en geniet van de gezelligheid van de toeristen en de plaatselijke bewoners. 

Lemmer

Lemmer, een oud havenstadje aan de rand van Friesland. Met strand aan het IJsselmeer. Combineer een dagje strand met een etentje bij een van de vele restaurants. 

Werelderfgoed Schokland

 Eeuwenlang is Schokland een eiland in de Zuiderzee. Met de aanleg van de Noordoostpolder komt Schokland in 1942 midden in nieuw polderland te liggen. Een aanrader voor iedere natuur en cultuur liefhebber!
www.museumschokland.nl 

Voorsterbos

Aangrenzend aan Netl en het Waterloopbos bevindt zich het Voorsterbos. Een heerlijk bos voor een wandeling of voor een sportieve mountainbiketocht.